tirsdag 15. desember 2015

Prosjektkit desember - Luftballong

Heisann :)

I desembers prosjektkit er det jeg som er så heldig å få vise dere hvordan man kan lage en luftballong i 3D. Prosjektkitet tar utgangspunkt i Pion Designs kolleksjon - To my valentine. Her er det utrolig mange fine mønsterark. Prosjektkitet består av ett utvalg av Pion desing - To my valentine mønsterark. Jeg har ikke laget prosjektvideo, men mer ett "steg for steg" mal for hvordan man "bygger" ballongen. Fullstendig mal og bruksanvisning medfølger kitet. 


Ballongen:


Ballongen består av 8 deler i kartong og 8 deler mønsterpapir. Disse limes sammen og scores på midten. Her viser jeg hvordan jeg får ballongdelene til å henge sammen mens limen tørker. Fungerer veldig fint, og man slipper å sitte å holde til det er tørket.


Det trengs 4 rundinger til dette prosjektet. 2 i kartong og 2 i mønsterark. Disse limes sammen for å skape en bedre stabilitet da noen mønsterark kan være litt tynne. Jeg synes det passer fint å bruke dies som måler ca 4 - 5 cm i diameter. Den diesen jeg har brukt er fra Spellbinders. Men man kan jo bruke den diesen som du selv syns passer. 


Den øverste rundingen skal på toppen av ballongen. Denne har jeg stanset hull i midten og festet fast eyelet. Til å stanse ut hull og feste fast eyelets, finnes det mange forskjellige tenger og produkter. Jeg har en fra "we are memory keepers". Denne er svært god å bruke synes jeg. Gjennom denne rundingen knyter jeg også fast det sølvbåndet som ballongen skal henge i til slutt. Vises bedre på bildet lenger nede.

I den nederste rundingen har jeg festet fast ett håndtak fra Kort og godt. Denne skal festes fast på undersiden av kurven til ballongen. Så denne kan legges til side til slutten av prosjektet. 


For å dekke kantene på ballongen, og for å gi en fin effekt, fester jeg sølvbånd langs alle kantene på ballongen. Jeg velger å bruke limpistol for å feste båndet. 


På bildet over vises den øverste rundingen med eyelets og bånd i midten. Jeg har festet fast blomster på undersiden av rundingen før jeg festet den til ballongen. Her har jeg også brukt limpistol.


Det tas hull til eyelet i annenhver "flapp" av ballongen. Det vil si totalt 4 hull. Her har jeg også da brukt tangen fra "we are memory keepers". Slik ser hullene ut før du fester fast eyelets. Hullet er tatt ca 0,5 Inch inn fra bunn.


Bildet viser forsiden på eyelet etter den er festet fast.


Og baksiden etter festing.


Ta den medfulgte metallkjede og del opp i 4 like lengder. Du kan bestemme selv hvor lang du ønsker å ha lenkene. Til å dele lenken er det er fordel å ha en type avbitertang. De fire like lengdene festes fast til hver sin "loop" som medfølger kitet, og festes fast i ballongen.Det neste steget er å brette tyllremsen dobbelt for å finne midten. Midten plasseres mellom 2 "flapper" på ballongen, og man fester tyllen jevnt rundt ballongen slik at man til slutt sitter igjen med 2 like lengder. Disse knytes og man lager en sløyfe. Også her bruker jeg limpistol når tyllen festes. Det er fordi denne tørker raskt og lager minst søl. Med kitet medfølger sølvhjerter på remse. Jeg har valgt å klippe disse av, og feste ett og ett hjerte rundt kanten på ballongen. Pynten kan man jo gjøre som man selv ønsker med.

Kurven:


I prosjektkitet følger det med 1 stk Chipboard sheet. Dette brukes for å lage kurven som henger under ballongen. Kurven består av 5 deler:
-1 stk bunn: 4 x 4 Inch
- 2 stk sider: Lengde 4 Inch, høyde 2 Inch
- 2 stk sider: Lengde 3 3/4, høyde 2 Inch

Jeg foretrekker å lime mønsterpapir på de ulike delene av kurven før jeg setter den sammen. Det er selvfølgelig valgfritt i hvilken rekkefølge man ønsker å gjøre dette. Jeg velger også å sette sammen kurven ved hjelp av limpistol. Jeg monterer veggene oppå kanten på bunnen, og ikke inntil på sidene. 


På hver av sidene tas det som på ballongen hull til eyelets. 1 hull på hver side. Også her festes denne ca 0,5 Inch fra toppen. Jeg synes det er fint å også på kurven feste fast sølvbånd for å skjule kantene fra chipboarden som vises. Dersom man heller ønsker å sverte kantene, kan man jo selvfølgelig heller gjøre det.


Så tar man frem runding nr 2 som man laget i starten av prosessen. Denne har jeg valgt å dekorere med litt blomsterpynt før jeg festet den fast til kurven.


I kitet medfølger også nydelig pynt fra Prima marketing. Denne hektes fast på håndtaket fra Kort og godt.


Til slutt festes det 1 loop i hver ende av metallkjedet som henger fra ballongen. Disse festes fast i kurven. Da er prosjektet ferdig. Resten av pynten kan man fordele slik man ønsker i prosjektet. Jeg bruker jo mye limpistol i mine byggeprosjekter, men for å lime fast mønsterpapir finnes det for meg ikke noe bedre enn limen fra "zip dry". 

Dette er min første deling av "steg for steg"av ett av mine byggeprosjekter. Dersom noen av dere som har kjøpt kitet lurer på noe, ta gjerne kontakt om der skulle være noe spørsmål :)

<3 Happy scrapping <3
-Margrethe-


2 kommentarer:

  1. Wow! Utrolig stilig luftballong Margrethe! Kreativt. :) Takk for inspirasjon!

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk :) Utrolig hyggelig å kunne inspirere <3

      Slett