mandag 15. august 2016

Kortkit august

Hei alle sammen

Nå er det endelig tid for å vise frem et nytt kortkit til dere, og denne gangen er det jeg (LindaSS) som har vært så heldig å få leke meg litt.

ADVARSEL: lang post med mange bilder og en tutorial


Jeg vil vise dere tre kort som jeg har lagd med dette herlige sommerkitet, og eneste jeg har brukt utenom kit er lim og distress ink... Ellersen er det kun ting fra kitet som er brukt på disse tre prosjektene mine, og enda har jeg mer igjen.. 

Til slutt i blogginnlegget ligger tutorialen på albumkortet som jeg har lagt ut et par sniktitter på..


Første kortet har jeg lagdd helt enkelt og brukt noen av halvperlene rundt omkring inni noenen av stjerne på mønsterpapiret... Så gøy og så enkelt.. 

Kortet i seg selv er brettet av en bit bazzill som er 6x12"


Innvendlig har jeg gjort det like enkelt og også latt båndet følge inn på ene siden .. Her har jeg limt bare i endene slik at du fint kan stikke noe innom båndkanten. 


Dette andre kortet er enda enklere, her har jeg kun brukt bånd (som er limt under mønsterpapiret) og en tekst som pynt...

Av og til kan jo det enkle også være det beste, spesielt når mønsterpapiret er så lekker som dette.


Kortet er også her brettet av et ark bazzill på 6x12" og har brettet på 3" og 9".


Mønsterpapiret er som følger


Så har jeg svertet kanter og limt på


Jeg er blitt veldig glad i kort på denne måten her og planlegger allerede en del julekort med samme bretteteknikk.. 


Så over til albumkortet


Disse små albumene har jeg lagd mange ganger, og malen fant jeg første gang i bloggen til Tim Holtz.. De er helt supre som små gaver, kort med mange bilder av jubilanten, til bryllup med flere bilder som er betydningsfulle for brudeparet, julekort med gode oppskrifter osv...  Den har lommer og mange sider ddu kan lime inn i


Så skal du brette boken sammen, jeg forsøker å vise hvordan jeg gjør det på disse bildene..
Til slutt er det som under her... 


Nå skal jeg lage en perm som holde sidene sammen... Så limer jeg kanter slik at hver lomme kun har en åpning (åpning enten på toppen eller på siden)De 14 bitene kan også være 3x3 hvis du vil dekke helt ut i kanten, det blir en smakssak.. De 2 under er til å bruke inni flappene... Det er de jeg pynter med bilder, bånd og perler lenger ned. Så er det bare å skrive ut bilder (hvis du velger å ha det i) og pynte i vei... Jeg gleder meg nå til å lage flere slike album som vennegaver til jul... (Skal lage av bilder jeg tok på årets ferietur sammen med gode venner)... Til slutt vil jeg bare opplyse om at pga av ferieavvikling så blir kortkitet litt forsinket utsendt, men vi regner med at det blir sendt til helga som kommer.. 


Då håper jeg du fikk litt inspirasjon til å leke deg med kortkitet ditt du også... Og del gjerne det du lager med oss... Det er så gøy å se... 

Klem LindaSS

4 kommentarer:

 1. Så flott kort og minialbum Linda! <3 Tusen takk for tutorialen! Dette er jo helt genialt og bare må prøves!

  SvarSlett
 2. Tusen takk.. De er veldig gøy å lage... Så bare gled deg..

  SvarSlett
 3. Tusen takk for minialbum. .Eg lurer på når du lager ryggen, kva er måla på den.

  SvarSlett
  Svar
  1. Du ser av ene bildet, men jeg tok litt av.. Midten er en 1/2" og så ca 1/2" til 3/4" på kantene...

   Slett